Om oss

Vad gör vi?

Karlstads kyrkliga stadsmission erbjuder café med frukost öppet 8.30-10.00 och lunch 11.00-13.00. Förutom att komma in och få äta, få sköta sin hygien, mötas i samtal, få kläder finns även möjlighet för den som ej önskar att komma in att ta med en lunchlåda. Lördagsöppet kommer att starta första helgen i november.

Det som är gemensamt för våra gäster på Stadsmissionen är ekonomisk utsatthet och ensamhet, men det finns också gäster som bara besöker den öppna verksamheten för att det är trevligt. Vi vill vara den lugna trygga punkten när allt annat känns otryggt. Hit är alla människor välkomna. Alla är lika mycket värda.  Vi serverar varm lagad mat, efterrätt, matsäckspåse samt matsvinn (de dagar som vi har). Här möts alla av ett vänligt leende och ett hej hur är det idag?

Människor från alla samhällsklasser kommer till oss, eu-emigranter, pensionärer, människor med beroendeproblematik som är i aktivt bruk och även de som är drogfria, människor med psykisk ohälsa, barn, studenter, långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna. Ja listan kan göras lång.

Vi på Stadsmissionen har tillgång till präster och diakoner. Det innebär att du enkelt kan få uppmuntran och stöd. Vi kan även hjälpa dig i kontakten med myndigheter. Stadsmissionen ska verka som brobyggare. Hjälp till självhjälp är mycket viktigt.

Tillhör du dem som vill ge oss en ekonomisk gåva för att bidra till vår fortsatta verksamhet?
Bli gärna månadsgivare genom att sätta in 200 :- via autogiro till vårt bankkonto 5685-9028 (Swedbank) eller swisha till 1236519300. Vi är tacksamma för alla bidrag, små som stora.

Tack för ditt engagemang!

Välkommen till Gengåvans second hand – nu i nya lokaler!

På Gengåvan hittar du kläder, böcker, möbler, smycken, tidningar, leksaker, gardiner, handdukar, julpynt och lampor. Ja, allt möjligt helt enkelt! Och nu hittar ni oss snart i NYA LOKALER. Gengåvan har flyttat och finns från 30 oktober i Sommarlagrets gamla lokaler på våxnäs.

Gengåvan är en ideell förening med två ägare, pingstkyrkan Karlstad och Karlstads kyrkliga stadsmission. Förutom att Gengåvan ger arbete till individer som av olika anledningar står långt från arbetslivet går överskottet av försäljningen till biståndsverksamhet samt till driften av Karlstads kyrkliga stadsmissions dagliga verksamhet av de socialt utsatta eller de som riskerar att hamna i ett socialt utanförskap i Karlstad.

Klicka här för att komma till Gengåvans hemsida.

Klicka här för att komma till Gengåvans facebooksida.