Mat och prat

Mat på stadsmissionen i KarlstadVad gör vi?

Karlstads kyrkliga stadsmission erbjuder dig en varm plats att vara på, men under rådande omständigheter serverar vi matlåda eller matsäckspåse att ta med sig. 

Från och med den 21/12 till och med 3/1 har vi öppet 7 dagar i veckan kl 11-13, därefter måndag till lördag kl 11-13.

 

Det som är gemensamt för våra gäster på Stadsmissionen är ekonomisk utsatthet och ensamhet, men det finns också gäster som bara besöker den öppna verksamheten för att det är trevligt. Vi vill vara den lugna trygga punkten när allt annat känns otryggt. Hit är alla människor välkomna. Alla är lika mycket värda.  Vi serverar varm lagad mat, efterrätt, matsäckspåse samt matsvinn (de dagar som vi har). Här möts alla av ett vänligt leende och ett hej hur är det idag?

Under rådande omständigheter delar vi ut maten utomhus i tunneln som leder in mot bakgården. Just nu har vi mellan 80-95 gäster per dag i åldern 3-90 år. De söker akut hjälp med mat. Det finns flera som vi också stöttar bland annat med matkassar.

Människor från alla samhällsklasser kommer till oss, eu-emigranter, pensionärer, människor med beroendeproblematik som är i aktivt bruk och även de som är drogfria, människor med psykisk ohälsa, barn, studenter, långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna. Ja listan kan göras lång.

Vi på Stadsmissionen har tillgång till präster och diakoner. Det innebär att du enkelt kan få uppmuntran och stöd. Vi kan även hjälpa dig i kontakten med myndigheter. Stadsmissionen ska verka som brobyggare. Hjälp till självhjälp är mycket viktigt.

Tillhör du dem som vill ge oss en ekonomisk gåva för att bidra till vår fortsatta verksamhet? Bli gärna månadsgivare genom att sätta in 200 :- via autogiro till vårt bankkonto 5685-9028 (Swedbank) eller swisha till 1236519300. Vi är tacksamma för alla bidrag, små som stora.

Tack för ditt engagemang!