Volontär

Våra fantastiska volontärer hjälper oss ta till vara på människors gåvor för att
hjälpa utsatta

När du som volontär får blomstra då blomstrar även Karlstads kyrkliga stadsmission. Som volontär får du hjälpa till med det som behövs, allt ifrån att bara vara med och fika till att sortera kläder och städa.
Volontärer är mycket viktiga för Karlstads kyrkliga stadsmission därför erbjuder vi er även en volontärutbildning.

Anmäl ditt intresse för att bli volontär!

Klicka här för att skicka in en intresseanmälan för att bli volontär på stadsmissionen. Just nu söker vi nya volontärer eftersom vi senaste tiden fått många fler besökare till stadsmissionen.
Till de här verksamheterna söker vi volontärer:

Caféverksamhet, matservering vardag och helg, frukost och lunch.

Kvällscafé, matservering på måndagskvällar med aktivitet- Matlagning under dagtid.

Gengåvans second hand, personer som har hand om butiken.

Kultur och hälsa, en skapandegrupp på onsdagar 12-14.

Familjeverksamet, en stor grupp med föräldrar och barn i alla åldrar som träffas och gör olika aktiviteter.

Tonårsverksamhet, en grupp tonåringar som träffas då och då.

Podden ”Medan livet pågår” som tar upp olika brännande frågor.

All verksamhet som Stadsmissionen har syftar till att stärka människor där de befinner sig, hjälpa utsatta personer på de sätt vi kan och visa medmänsklighet. Välkommen med din intresseanmälan!

Vill du veta mer om att vara volontär hos oss?

Kontakta verksamhetschef Marie Björklind 070-967 12 47 eller
volontäransvarig Kenny Norrman 072-341 82 40.


En Volontärs berättelse

”En jul och ett nyårsfirande innebär för de flesta av oss en glädjefylld gemenskap ihop med släkt och vänner. En gemenskap som de i utanförskap tyvärr saknar. Jag blir så berörd att se och möta alla besökare under helgen som kommer till missionen och visar och uttrycker sin tacksamhet för att vi finns 🙏. Att känna sig ensam är såklart jobbigt och det är ett privilegium för en volontär att känna att vi gör skillnad och kan lindra känslan av ensamheten och utanförskap. Det finns inget vaccin mot utanförskap. 🙏

Kommande volontärutbildning

För att få arbeta som volontär på Stadsmissionen behöver du gå vår volontärutbildning. Vi har den tillsammans med Ungdomsbussen (Svenska kyrkan) och Vintervärme. Den består av tre utbildningstillfällen och volontärpraktik i vår verksamhet.

Vill du vara med och göra skillnad för människor som lever i utsatthet i Karlstad? Genom denna utbildning får du verktygen du behöver för att arbeta som volontär på Nattboendet Vintervärme, Ungdomsbussen och Karlstads kyrkliga stadsmission. Utbildningen återkommer med jämna mellanrum och består av tre träffar. Hör av dig för mer information om när nästa utbildning är.

Mina drivkrafter som volontär

Vad betyder ”utsatt livssituation”? Vilka är det vi möter? Vad händer när en människa inte får det stöd den behöver i livet? 
Föreläsare: Marie Björklind

Människosyn

Vi jobbar med de grundläggande värderingar som genomsyrar volontärarbetet. Både genom övningar och samtal. Föreläsare: Anders Holz. 

Erfarenhet genom gestaltning

Vi skapar praktisk erfarenhet genom att iscensätta vanliga situationer i volontärskapet och sedan diskutera dem.

Praktik ingår

Förutom dessa föreläsningar kommer du också att göra volontärpraktik för att få verklig erfarenhet av arbetet som volontär.