Ge stöd

Med ett ekonomiskt bidrag hjälper du till att stötta vår verksamhet så att fler kan få en trygg plats att ta hand om sig. Vila, tvätta sig, prata eller helt enkelt äta sig mätt en gång om dagen. Du kan stödja vårt arbete genom att skänka pengar eller bli volontär. Ett litet bidrag kan göra dagen bättre för väldigt många.

Du kan ge ekonomiskt stöd på flera sätt
Swisha 50 kronor till 123 651 9300
Se till att en av stans mest populära restauranger kan fortsätta att hjälpa medmänniskor i vår stad.
Swisha en lunch nu till någon som verkligen behöver. Vill du swisha eller bidra mer får du såklart det också.

• Bli månadsgivare genom sätta in antingen 50:-, 100:-, 200:- eller valfri summa
via autogiro till vårt 90-konto: BG 900-8152.
Genom att bli månadsgivare bidrar du till vårt långsiktiga arbete för de som är mest utsatta i Karlstad. Vi är tacksamma för alla bidrag, små som stora.

• Bli ett vänföretag.
Genom ert företagsstöd kan vi hjälpa fler utsatta människor i Karlstad att känna hopp och bidra till ett mänskligare samhälle.

Några fördelar som våra vänföretag upplever i ett samarbete med oss och stärker sitt eget CSR-arbete är:
… att vi jobbar med Agenda 2030.
… att vi inte är vinstdrivande.
… att vi har 90-konto.
… att vi skräddarsyr samarbeten utifrån gemensamma mål.
… att de är med och gör skillnad på riktigt.

Vill ditt företag också vara med och stötta människor i Karlstad som lever i socialt och ekonomiskt utsatta livssituationer? Kontakta vår verksamhetschef Marie Björklind på 070-967 12 47 eller marie.bjorklind@karlstadskyrkligastadsmission.se 

Pengarna når fram och du gör skillnad här och nu. Karlstads kyrkliga stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. Karlstads kyrkliga stadsmission uppfyller också Giva Sveriges kvalitetskod och har fått märkningen Tryggt givande.

Förutom direkta gåvor behöver vi också din hjälp som volontär.
Läs mer under fliken ”Volontär” eller kontakta verksamhetschef Marie Björklind på 070-967 12 47 eller
volontäransvarig Kenny Norrman på 072-341 82 40.

Bidra till Stadsmissionens sociala biblitotek

Har du böcker eller filmer hemma som du inte behöver längre? Nu kan du bidra till Stadsmissionens sociala bibliotek. När dagarna handlar om att överleva kan Stadsmissionens besökare få hjälp inte bara med mat utan också med saker att göra. I spåren efter pandemin kommer fler och fler människor till Karlstads kyrkliga stadsmission och frågar efter många olika saker. Det är inte bara mat som människor efterfrågar. De behöver allt från mat, kläder, pengar till efter något att sysselsätta sig med. Den ekonomiska utsattheten är märkbar. Maten ökar i pris och man har ofta varken råd eller ork att göra något mer än bara vara. Bara överleva dagen. Därför vill Stadsmissionen på att erbjuda mat och enklare sysselsättning som man kan ta med sig från det Sociala biblioteket.

I det Sociala biblioteket kan de som har möjlighet att lämna saker ställa böcker, tidningar, spel, filmer, tidningar och pussel. Och den som vill får låna utan krav på att lämna tillbaka.
Vi har redan smygstartat med böcker och många har lånat flera gånger. Det ger oss nya samtalsämnen kring matbordet. Vi har delat boktips och funderat över djupa saker. Istället för att bara prata om livets svårigheter. Vi har hemlösa som hämtar böcker och de kan känna sig trygga med att det inte gör något om boken blir blöt. Och vi har gäster som inte har råd med att streama film och då kan de låna filmer här. De kan behålla den man verkligen vill ha och lämna tillbaka andra.

Målet är att Stadsmissionens gäster ska kunna skingra tankarna en stund med något som de finner roligt och intressant. Böcker är underbara. Att sjuka in i en bok och få försvinna in i bokens värld för ett tag kan vara en välbehövlig paus i ett annars komplicerat liv. Att få koncentrera sig på ett pussel för en stund och bara få vara är en annan.

Vill du lämna saker till det Sociala biblioteket?
Måndag till fredag 8.00-10.00 eller 11.00-13.00 kan du som vill lämna saker till biblioteket göra det.
Vi tar emot böcker, filmer, tidningar, spel och pussel och den som vill kan också hämta saker där.
Har du frågor kan du prata med någon i personalen i grön tröja.